Kjo pesto me brokoli dhe bajame është tepër e shijshme - kremoze, me shije arre dhe me një notë limoni të freskët! Perfekte për tortiglioni me kreshta, të cilat e përthithin peston veçanërisht mirë.
E servira në enët elegante të tavolinës nga ASA Selection, të cilat nxjerrin në pah bukur ngjyrat e përbërësve.
Këshillë: Dëshironi ta bëni peston paraprakisht? Thjesht hidheni në një kavanoz me kapak vidhosës dhe vulosni sipërfaqen me vaj ulliri. Në këtë mënyrë, i mbyllur mirë, do të ruhet për disa ditë në frigorifer.
Përbërësit (për 2-3 racione):
-
250 g lule brokoli (pa kërcell)
-
50 g bajame
-
50 g Parmixhano të grirë fllad
-
1 limon organik (lëng 3 lugë gjelle)
-
80 ml vaj ulliri
-
1 thelb hudhre
-
250 g tortiglioni
-
Kripë dhe piper sipas shijes
-
Opsionale: pak ujë për makarona për një konsistencë perfekte
Përgatitja:
-
Ziejini lulet e skuqura në ujë të valuar me kripë për rreth 2 minuta, pastaj zhytini në ujë të ftohtë.
-
Përzieni brokolin me bajamet, djathin parmixhano, lëngun e limonit, hudhrën, vajin e ullirit, kripën dhe piperin në një enë të përshtatshme. Përzieni mirë, lëreni të qëndrojë pak dhe shtoni erëza nëse është e nevojshme.
-
Ziejini tortiglionët në ujë të kripur sipas udhëzimeve në paketim derisa të jenë al dente.
-
Kulloni makaronat, duke lënë pak ujë për t’u zier. Hidhni tortiglionët në një tenxhere të madhe me peston, duke shtuar ujë makaronash sipas nevojës për ta bërë më kremoze.
-
Shërbejeni në pjata të thella dhe shtoni sipër shtesë djathë Parmixhano.