Lajme

Melonen-Feta-Salat

Pjepër-Feta-Salat

Sallatë me pjepër dhe djathë feta me ose pa proshutë dhe bimë të freskëta Pjepër, djathë feta dhe proshutë – stil i vjetër? Jo me ne. Po i japim këtij kombinimi të njohur të krokantes, bimëve medicinale dhe një pamje moderne. Dhe pjesa më e mirë? Kjo sallatë speciale me pjepër dhe djathë feta është gati për t’u servirur vetëm në 10 minuta – e fortë, apo jo? Në të djathtë

Gebratene Aprikosen auf Burrata

Gebratene Aprikosen auf Burrata

Kajsi të skuqura në tigan me rozmarinë mbi burrata, të mbuluara me fara pishe dhe pak mjaltë. Një ëndërr e vërtetë vere! Kajsitë thjesht skuqen në një tigan me rozmarinë derisa të karamelizohen bukur. Pastaj, i rregulloni mbi burrata të grisura dhe i spërkatni me fara pishe krokante. Nëse dëshironi, shtoni pak mjaltë sipër. Një pjatë perfekte që bashkon shijet e ëmbla dhe të kripura. Përbërësit: 4–5 kajsi 2–3 degëza rozmarine 1 lugë gjelle vaj ulliri 1 lugë gjelle mjaltë 1 burratë 1 lugë gjelle fara pishe, të pjekura Kripë e copëtuar Përgatitja: Pritini kajsitë përgjysmë dhe hiqini bërthamën. Skuqni gjysmat në një tigan me pak vaj derisa të karamelizohen lehtë. Grisni burratën, vendosni kajsitë sipër. Dekorojini me fara pishe të pjekura dhe disa thekon kripe, pastaj servirini.

Brokkoli-Mandel-Pesto

Brokoli-Mandel-Pesto

Kjo pesto me brokoli dhe bajame është tepër e shijshme - kremoze, me shije arre dhe me një notë limoni të freskët! Perfekte për tortiglioni me kreshta, të cilat e përthithin peston veçanërisht mirë. E servira në enët elegante të tavolinës nga ASA Selection, të cilat nxjerrin në pah bukur ngjyrat e përbërësve. Këshillë: Dëshironi ta bëni peston paraprakisht? Thjesht hidheni në një kavanoz me kapak vidhosës dhe vulosni sipërfaqen me vaj ulliri. Në këtë mënyrë, i mbyllur mirë, do të ruhet për disa ditë në frigorifer. Përbërësit (për 2-3 racione): 250 g lule brokoli (pa kërcell) 50 g bajame 50 g Parmixhano të grirë fllad 1 limon organik (lëng 3 lugë gjelle) 80 ml vaj ulliri 1 thelb hudhre 250 g tortiglioni Kripë dhe piper sipas shijes Opsionale: pak ujë për makarona për një konsistencë perfekte Përgatitja: Ziejini lulet e skuqura në ujë të valuar me kripë për rreth 2 minuta, pastaj zhytini në ujë të ftohtë. Përzieni brokolin me bajamet, djathin parmixhano, lëngun e limonit, hudhrën, vajin e ullirit, kripën dhe piperin në një enë të përshtatshme. Përzieni mirë, lëreni të qëndrojë pak dhe shtoni erëza nëse është e nevojshme. Ziejini tortiglionët në ujë të kripur sipas udhëzimeve në paketim derisa të jenë al dente. Kulloni makaronat, duke lënë pak ujë për t’u zier. Hidhni tortiglionët në një tenxhere të madhe me peston, duke shtuar ujë makaronash sipas nevojës për ta bërë më kremoze. Shërbejeni në pjata të thella dhe shtoni sipër shtesë djathë Parmixhano.

Mjeshtëri me zemër

Tek ASA Selection, dizajni modern takon mjeshtërinë tradicionale - dhe e gjithë kjo në një vend që përfaqëson cilësi dhe pasion si asnjë tjetër: Portugalia

×

vitrinë