Kjo pesto me brokoli dhe bajame është tepër e shijshme - kremoze, me shije arre dhe me një notë limoni të freskët! Perfekte për tortiglioni me kreshta, të cilat e përthithin peston veçanërisht mirë. E servira në enët elegante të tavolinës nga ASA Selection, të cilat nxjerrin në pah bukur ngjyrat e përbërësve.
Këshillë: Dëshironi ta bëni peston paraprakisht? Thjesht hidheni në një kavanoz me kapak vidhosës dhe vulosni sipërfaqen me vaj ulliri. Në këtë mënyrë, i mbyllur mirë, do të ruhet për disa ditë në frigorifer.
Përbërësit (për 2-3 racione):
250 g lule brokoli (pa kërcell)
50 g bajame
50 g Parmixhano të grirë fllad
1 limon organik (lëng 3 lugë gjelle)
80 ml vaj ulliri
1 thelb hudhre
250 g tortiglioni
Kripë dhe piper sipas shijes
Opsionale: pak ujë për makarona për një konsistencë perfekte
Përgatitja:
Ziejini lulet e skuqura në ujë të valuar me kripë për rreth 2 minuta, pastaj zhytini në ujë të ftohtë.
Përzieni brokolin me bajamet, djathin parmixhano, lëngun e limonit, hudhrën, vajin e ullirit, kripën dhe piperin në një enë të përshtatshme. Përzieni mirë, lëreni të qëndrojë pak dhe shtoni erëza nëse është e nevojshme.
Ziejini tortiglionët në ujë të kripur sipas udhëzimeve në paketim derisa të jenë al dente.
Kulloni makaronat, duke lënë pak ujë për t’u zier. Hidhni tortiglionët në një tenxhere të madhe me peston, duke shtuar ujë makaronash sipas nevojës për ta bërë më kremoze.
Shërbejeni në pjata të thella dhe shtoni sipër shtesë djathë Parmixhano.