Kajsi të skuqura në tigan me rozmarinë mbi burrata, të mbuluara me fara pishe dhe pak mjaltë. Një ëndërr e vërtetë vere!
Kajsitë thjesht skuqen në një tigan me rozmarinë derisa të karamelizohen bukur. Pastaj, i rregulloni mbi burrata të grisura dhe i spërkatni me fara pishe krokante. Nëse dëshironi, shtoni pak mjaltë sipër. Një pjatë perfekte që bashkon shijet e ëmbla dhe të kripura.


Përbërësit:

  • 4–5 kajsi

  • 2–3 degëza rozmarine

  • 1 lugë gjelle vaj ulliri

  • 1 lugë gjelle mjaltë

  • 1 burratë

  • 1 lugë gjelle fara pishe, të pjekura

  • Kripë e copëtuar


Përgatitja:

Pritini kajsitë përgjysmë dhe hiqini bërthamën. Skuqni gjysmat në një tigan me pak vaj derisa të karamelizohen lehtë. Grisni burratën, vendosni kajsitë sipër. Dekorojini me fara pishe të pjekura dhe disa thekon kripe, pastaj servirini.

×

vitrinë