Pjepër, djathë feta dhe proshutë – stil i vjetër? Jo me ne.
Po i japim këtij kombinimi të njohur të krokantes, bimëve medicinale dhe një pamje moderne.
Dhe pjesa më e mirë? Kjo sallatë speciale me pjepër dhe djathë feta është gati për t’u servirur vetëm në 10 minuta – e fortë, apo jo?
Në pjatat e duhura, kjo sallatë lë gjithashtu një përshtypje të mirë! Po sikur një spërkatje me ngjyra?
Koleksioni “joy” sjell verën në tryezë, dhe sallata sjell verën në barkun tuaj.
Përbërësit për 2-3 racione
Për sallatën:
-
1/4 shalqi pa fara, i ftohur mirë
-
2 kastravecë
-
4–6 feta proshutë (opsionale)
-
40 g djathë feta
-
2 lugë gjelle fistikë të pakripur
-
1 lugë çaji fara koriandri
-
1 lugë çaji kokrra piperi të zi
Për vinegretën:
-
2 lugë gjelle vaj ulliri të mirë
-
1 lugë çaji mjaltë ose shurup panje
-
1 lugë gjelle lëng limoni
-
0.5 lugë çaji mustardë Dijon
-
Kripë
-
Piper
Erëza: Mente e freskët | koriandër i freskët
Përgatitja
-
Pritini shalqirin në copa me madhësi të ndryshme dhe rregullojini lirshëm në një pjatë shumëngjyrëshe. Bëni të njëjtën gjë me kastravecat.
-
Opsionale: vendosni proshutën, të grisur ose të mbështjellë, midis copave të shalqirit.
-
Piqni shkurt fistikët, farat e koriandrit dhe kokrrat e piperit në një tigan pa vaj derisa të lëshojnë aromë. Lërini të ftohen, shtypini trashë në një havan dhe lërini mënjanë.
-
Thërrmoni djathin feta mbi copat e shalqirit/kastravecit.
-
Në fund, spërkatni sipër mente, koriandër ose bimë të tjera aromatike.
-
Pak para se ta servirni, spërkateni me shtresën e sipërme dhe hidhni vinegret mbi sallatë - shijojeni!