Pjepër, djathë feta dhe proshutë – stil i vjetër? Jo me ne.
Po i japim këtij kombinimi të njohur të krokantes, bimëve medicinale dhe një pamje moderne.
Dhe pjesa më e mirë? Kjo sallatë speciale me pjepër dhe djathë feta është gati për t’u servirur vetëm në 10 minuta – e fortë, apo jo?

Në pjatat e duhura, kjo sallatë lë gjithashtu një përshtypje të mirë! Po sikur një spërkatje me ngjyra?
Koleksioni “joy” sjell verën në tryezë, dhe sallata sjell verën në barkun tuaj.


Përbërësit për 2-3 racione

Për sallatën:

  • 1/4 shalqi pa fara, i ftohur mirë

  • 2 kastravecë

  • 4–6 feta proshutë (opsionale)

  • 40 g djathë feta

  • 2 lugë gjelle fistikë të pakripur

  • 1 lugë çaji fara koriandri

  • 1 lugë çaji kokrra piperi të zi

Për vinegretën:

  • 2 lugë gjelle vaj ulliri të mirë

  • 1 lugë çaji mjaltë ose shurup panje

  • 1 lugë gjelle lëng limoni

  • 0.5 lugë çaji mustardë Dijon

  • Kripë

  • Piper

Erëza: Mente e freskët | koriandër i freskët


Përgatitja

  • Pritini shalqirin në copa me madhësi të ndryshme dhe rregullojini lirshëm në një pjatë shumëngjyrëshe. Bëni të njëjtën gjë me kastravecat.

  • Opsionale: vendosni proshutën, të grisur ose të mbështjellë, midis copave të shalqirit.

  • Piqni shkurt fistikët, farat e koriandrit dhe kokrrat e piperit në një tigan pa vaj derisa të lëshojnë aromë. Lërini të ftohen, shtypini trashë në një havan dhe lërini mënjanë.

  • Thërrmoni djathin feta mbi copat e shalqirit/kastravecit.

  • Në fund, spërkatni sipër mente, koriandër ose bimë të tjera aromatike.

  • Pak para se ta servirni, spërkateni me shtresën e sipërme dhe hidhni vinegret mbi sallatë - shijojeni!



×

vitrinë